Fontys doet alsnog afstand van voormalig docent die leerlingen betastte

Fontys Hogescholen heeft een gepensioneerde conservatoriumdocent die vier leerlingen betastte de toegang ontzegd. Hoewel de eerste klacht al in 2008 binnenkwam heeft hij tot aan zijn pensioen kunnen lesgeven op de hogeschool. Medewerkers hebben hierover een mail ontvangen. Dat melden Pointer en Omroep Brabant. 

De eerste klacht tegen de accordeonleraar werd al ingediend in 2008, zegt Omroep Brabant. De ouders van een oud-student dienden toen een officiële aanklacht in tegen de man. Hun dochter was thuisgekomen en vertelde een vreemd verhaal over ‘een andere les’. Tijdens de ‘andere lessen’ die de docent gaf kwamen leerlingen langs om les te krijgen in het overwinnen van podiumvrees. De studenten werden in werkelijkheid betast, en daarbij werden de intieme lichaamsdelen niet overgeslagen.

Tot aan pensioen lesgegeven 

Vier verschillende muzikanten die studeerden aan Fontys hogeschool kwamen vervolgens met hun verhaal naar buiten. De docent heeft densondanks tot aan zijn pensioen lesgegeven aan de opleiding. De hogeschool heeft nooit een onderzoek naar het gedrag van de man ingesteld, maar nu doet Fontys alsnog afstand van de oud-docent.

Veiligheid studenten 

Fontys schrijft aan de medewerkers dat de ze gebeurtenissen niet ongedaan kunnen maken, maar dat ze deze wel veroordelen. “Dit had nooit mogen gebeuren, er had beter voor de veiligheid van de studenten gezorgd moeten worden en de man had strenger veroordeeld moeten worden”, staat er in de brief.

Fontys laat verder nog weten niet met de media in gesprek te gaan.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk