Secretary Plus en Schoevers slaan handen ineen voor samenwerking

Secretary Plus, de grootste premium bemiddelaar in supportfuncties, en Schoevers, opleider van supportprofessionals, kondigen een strategische samenwerking aan. Het doel van de twee marktleiders op het gebied van supportfuncties is het (door)ontwikkelen van waardevolle supportprofessionals, zodat zij met hun kennis en vaardigheden onmisbaar zijn én blijven voor succesvolle organisaties. De samenwerking concretiseert zich onder andere in het ontstaan van een exclusief leer- en werktraject, waarbij supportprofessionals in 1,5 jaar een diploma HBO Associate degree Officemanagement halen en daarbij vier dagen per week bij een opdrachtgever werken. Deze assistants vormen het Talent Team van Secretary Plus. Dat meldt Schoevers. 

Door de strategische samenwerking kan Secretary Plus haar assistants niet alleen erkende beroepsopleidingen en trainingen aanbieden, maar ook speciaal voor het vak ontwikkelde leerlijnen, specialisatieopleidingen voor domeinen als Marketing, Legal, Medisch en HR én trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Daarbij is Secretary Plus ook hoofdsponsor van het jaarlijkse Schoevers event voor supportprofessionals, voorheen bekend als de ‘Verkiezing Secretaresse van het Jaar’.

Vak van een assistant 

Marloes Puik, algemeen directeur van Secretary Plus, over de strategische samenwerking: “De opleidingen van Schoevers staan hoog aangeschreven. Daarom werken we natuurlijk ook met dit opleidingsinstituut samen. Naast dat we het Talent Team de mogelijkheid bieden om een erkend diploma te behalen en werkervaring op te doen, is het voor ons ook een kans om talent aan ons te binden. Het vak van een assistant wordt namelijk breder, inhoudelijker en het niveau blijft groeien. Deze samenwerking met Schoevers biedt ook voor onze ervaren en zeer deskundige assistants mogelijkheden. Alle assistants die wij bemiddelen of voor ons werken, krijgen de kans om zich bij te scholen of verder te ontwikkelen door een opleiding bij Schoevers te volgen. Een win-winsituatie dus.”

Betere aansluiting houden met het werkveld 

Schoevers is al 110 jaar dé opleider van supportprofessionals van Nederland. Schoevers biedt meer dan 150 opleidingen voor secretaresses en andere supportprofessionals op mbo- en hbo-niveau, zowel in voltijd als in deeltijd. Rob Rijbroek, directeur van Schoevers, over de samenwerking: “Goede supportprofessionals zijn onmisbaar voor succesvolle organisaties. Met onze opleidingen en trainingen ontwikkelen wij nieuwe talenten voor het vak en zorgen we dat professionals die het vak al uitoefenen up-to-date blijven. Dat is ook onze bijdrage in deze samenwerking; met onze kennis en expertise kan Secretary Plus verzekerd zijn van de beste opleidingskwaliteit mét overheidserkenning. Interessante toevoeging voor ons is dat we met deze samenwerking een nóg betere aansluiting houden met het werkveld.”

Door: Nationale Onderwijsgids