Stinkende afvalberg op straat vanwege verhuizende studenten

Vertrekkende bewoners van een studentenflat aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam West zorgen voor een enorme afvalberg. De spullen die niet meeverhuizen zijn door de studenten op straat gezet. Er staan een boekenkast, matrassen, een oud Senseo-apparaat en heel veel zakken van supermarkten en flitsbezorgers met afval erin aan de straat. De rest van de buurt blijft nu zitten met een stinkende afvalberg. Dat meldt AT5. 

De rotzooi heeft alles te maken met de start van het nieuwe studiejaar. Studenten die het afgelopen jaar in de flat woonden hebben tot vandaag de tijd om de flat te verlaten. Daarmee maken ze dan plaats voor een nieuwe lichting studenten. Door de grote verhuizing zetten veel oud-bewoners het verouderde en ongewenste deel van hun inboedel buiten op straat. “Je moet alles namelijk weggooien, want het moet helemaal schoon zijn.”

Nieuwe inboedel 

Een aantal studenten denkt dat het probleem voor een deel kan worden opgelost als de woningen nu alvast worden voorzien van een nieuwe inboedel. “Spullen die hier nu liggen en die anderen over twee weken weer moeten kopen. Als we die konden achterlaten, dan zou de helft van de troep hier nu niet liggen.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk