Gratis tampons in wc's op verschillende onderwijsinstellingen in Groningen

Studenten van Comité Vrouwenstrijd hebben donderdag in vijftig wc’s op Groningse scholen gratis menstruatieproducten gelegd. Dat gebeurde in wc’s van de RUG, Hanzehogeschool en verscheidene mbo’s. Het comité zette bakjes op de wc’s met maandverband en tampons erin. Naast de bakjes werden flyers gelegd waarin het comité argumenten geeft waarom scholen deze producten moeten verstrekken. Dat meldt OOG. 

De studenten vinden het verstrekken van deze producten menstruatiearmoede tegengaat. Het comité hoopt dat hun petitie scholen gaat overhalen om zelf menstruatieproducten aan te schaffen voor studenten. Als er genoeg ondertekenaars zijn dan gaat de groep de petitie aanbieden aan de scholen. Ze hopen dan ook met de directies in gesprek te kunnen gaan.

Openbare wc's 

Ook de gemeente moet gratis menstruatieproducten verstrekken in openbare wc’s vindt het comité. Een aantal partijen heeft al, op eigen initiatief, besloten om menstruatieproducten te verspreiden. 

Petitie 

Het comité hoopt vooralsnog veel bijval te krijgen voor menstruatieproducten op scholen. De petitie is hier te vinden om te ondertekenen. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk