Normal_harry_arling
Van niets iets maken: daar is kunstenaar Harry Arling mee bezig geweest tijdens een bijzonder kunstproject op NHL Hogeschool. Arling is een week lang aan de slag gegaan met afval afkomstig van de NHL en Stenden. Langzaamaan is er een artistiek kerstdecor binnen de NHL-muren ontstaan, waarmee Arlings een stukje sterrenhemel op aarde wil laten zien. Dit meldt NHL Hogeschool. 
 
Het project is een initiatief van de kunstcommissie van NHL Hogeschool. Het afval voor het kunstproject is ingezameld via zogenaamde kunstbakken die in het restaurant en de centrale hal hebben gestaan van de NHL. Ook zijn NHL-studenten langs alle afdelingen gegaan: zij hebben ook afval ingezameld, bestaande uit hard plastic. Het eindresultaat is inmiddels te bewonderen.
 
Kunstenaar Harry Arling begon in 1989 met het bouwen van zijn Science Fiction-achtige voertuigen. Vanaf 1990 noemde hij deze voertuigen Kosmotroniks. Harry Arling was altijd een verwoed modelbouwer en daar stamt het Kosmotroniks idee vanaf. Het zijn ruimtelijke objecten (voertuigen) die bestaan uit modelbouw onderdelen en afvalmateriaal zoals bijvoorbeeld oude wekkers, doppen, flessen et cetera. In 1991 kreeg hij zijn eerste expositie in de Spatie. Sindsdien heeft hij geëxposeerd door heel Nederland. 
 
© Nationale Onderwijsgids