Normal_groepsfoto

Minister Dijsselbloem van Financiën heeft 35 diploma’s uitgereikt aan financieel adviseurs die zijn geslaagd voor de cursus Wet op het financieel toezicht (Wft). De adviseurs kunnen met het diploma aantonen dat hun vakbekwaamheid op peil is en dat hun klanten kunnen rekenen op een goed financieel advies.

Minister Dijsselbloem van Financiën heeft 35 diploma’s uitgereikt aan financieel adviseurs die zijn geslaagd voor het examen voor de Wet op het financieel toezicht (Wft). De adviseurs kunnen met het diploma aantonen dat hun vakbekwaamheid op peil is en dat hun klanten kunnen rekenen op een goed financieel advies.
Voor medewerkers die adviseren in de financiële dienstverlening aan consumenten, is de diplomaplicht geïntroduceerd. Hiermee wordt getoetst of de adviseur beschikt over voldoende kennis en begrip, professioneel gedrag, vaardigheden en competenties om de klant goed van dienst te kunnen zijn. De examens toetsen op onderwerpen zoals consumptief krediet, hypothecair krediet, levensverzekering en schade.

Minister Dijsselbloem zei tijdens de bijeenkomst dat adviseurs en opleidingsinstituten een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben om de examens nieuwe stijl tot een goed einde te brengen. “Samen tillen ze de kwaliteit van de financiële dienstverlening naar een hoger plan. Daarmee zetten ze het belang van de klant centraal.” Hij zich kan voorstellen dat adviseurs en opleidingsinstituten moeten wennen aan het nieuwe systeem. De minister zoekt, samen met de branche, voortdurend naar oplossingen. De uitgangspunten van het nieuwe systeem zijn daarbij leidend.

© Nationale Onderwijsgids