Huggy Wuggy: de nieuwe griezelige trend onder basisschoolkinderen

Huggy Wuggy en Kissy Missy, het klinkt heel leuk, maar zo leuk zijn de karakters niet. Ze zijn populair geworden door de horrorgame ‘Poppy Playtime’. Basisschoolkinderen vinden de knuffels ontzettend leuk en spelen maar al te graag het spel ‘doodknuffelen’ na. Dat meldt Ouders van Nu.

In de horrorgame ‘Poppy Playtime’ speel je een voormalig medewerker van een verlaten speelgoedfabriek. Daar verdween het personeel tien jaar geleden op mysterieuze wijze. Spelers moeten puzzels oplossen en zorgen dat ze niet worden aangevallen door tot leven gekomen speelgoedfiguren. Onder hen: Huggy Wuggy.

Moordenaar 

Huggy Wuggy is een blauwe knuffel met scherpe tanden. Door experimenten veranderde hij van een lieve pop naar een moordenaar. Hij knuffelt nu mensen dood, zoals hij ook zijn zusje Kissy Missy doodgeknuffeld heeft. 

Populair 

De moordknuffel is op dit moment ontzettend populair. Kinderen sturen elkaar via WhatsApp foto’s en video’s van het karakter. Op YouTube staan zelfs twee liedjes die over doodknuffelen gaan. Als je als ouders het niet doorhebt kunnen kinderen al in aanraking zijn gekomen met Huggy Wuggy.

Bange kinderen 

De overheid heeft ouders in Engeland en op Curaçao al gewaarschuwd voor de trend. Het wezen zou kinderen aanzetten tot geweld. Kinderen doen de knuffel na door elkaar te omhelzen en kwaadaardige dingen te fluisteren, maar er zijn ook kinderen die bang zijn voor het wezen. Kinderpsycholoog Tischa Neve: “Door de angst van je kind serieus te nemen kun je hem helpen bij zijn angst, dus wuif het niet weg als onzin of daar hoef je niet bang voor te zijn. Stel dat je kind bang is voor Huggy Wuggy onder zijn bed ligt, help je je kind door samen onder het bed te kijken en hem resoluut weg te jagen.”

“Het is wel belangrijk dat je niet té ver meegaat in de fantasie van je kind. De kunst is om de angst behapbaar te maken en niet groter te maken door er te veel aandacht aan te besteden. Blijf wel met je kind praten. Waar is hij precies bang voor? En hoe is hij die figuur tegengekomen? Kinderen horen en zien meer dan wij denken, het is dus altijd goed om scherp te blijven.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk 
Beeld: Ouders van Nu