'Door kinderen te vaccineren kan je sluiting van basisscholen voorkomen'

Ouders die willen bijdragen aan het minimaliseren van de kans op nóg een schoolsluiting, kunnen hun kinderen het beste laten vaccineren tegen corona. Dit zegt Károly Illy, lid het Outbreak Management Team (OMT) en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK). Dinsdag 18 januari krijgen de eerste kinderen tussen 5 en 11 jaar de uitnodigingsbrief voor coronavaccinatie. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Hoewel kinderen zelf meestal niet erg ziek worden door corona, helpt vaccinatie de kans op virusoverdracht te verminderen. Gevaccineerde kinderen zorgen ervoor dat hun docent minder risico loopt op besmetting. Illy wil dat ouders weten dat ze altijd de keuzevrijheid hebben. Maar: “Bij jonge kinderen is de kans op heel erg ziek worden door corona ook heel erg klein en heel erg zeldzaam, maar de kans op een ernstige bijwerking is nóg kleiner en nóg zeldzamer.”

Telefonische afspraak 

Ouders die hun kind willen laten vaccineren, kunnen alleen telefonisch een afspraak maken omdat het online systeem momenteel alleen boosterafspraken mogelijk maakt.

Door: Nationale Onderwijsgids