Actie voeren loont, halve taart van AOb voor alle scholen primair onderwijs

Het demissionaire kabinet heeft de loonkloof tussen het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs voor de helft afgesloten. De Algemene Onderwijsbond (AOb) bezorgt daarom op alle scholen van primair onderwijs in Nederland een halve taart. Dit meldt de AOb.

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen trok het demissionaire kabinet 500 miljoen euro uit om de loonkloof voor de helft te dichten. Om dat te vieren bezorgt de AOb de komende dagen en begin volgende week de halve taart op alle scholen van primair onderwijs. 

Doorgaan met actievoeren

“Ik kan niet beloven dat ik elke school zelf bezoek met mijn bakfiets, ”zegt dagelijks bestuurder Thijs Roovers van de AOb. Hij kan wel beloven dat ze doorgaan met actievoeren. “Die 500 miljoen euro is een mooi begin, maar die loonkloof tussen po en vo moet helemaal gedicht worden. En daar hebben we iedereen voor nodig, want samen staan we sterk.”

Actie voeren loont

Als de school de taart heeft ontvangen wordt er wel een selfie van het hele team verwacht. Deze kan gedeeld worden op Facebook met de hashtag #actievoerenloont.

Door: Nationale Onderwijsgids