Normal_leerling_basisschool_schrijven_kind

Leerlingen van basisschool de Akker uit Meppel hebben de landelijke finale gewonnen van de Mensa SlimmerIQuiz 2017. Deze quiz, bedoeld voor slimme kinderen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs, werd voor de vijfde keer georganiseerd door Mensa. Dit meldt de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Wessel Adema, Fedde Talma en Annemiek Venema mogen zich nu een jaar lang de slimste kinderen van Nederland noemen. Zij hadden eerst in de regionale finale andere deelnemende scholen achter zich gelaten. Vervolgens namen ze het in de finale van woensdag 15 november op tegen de andere regionale winnaars.
 
De finale van de Mensa SlimmerIQuiz 2017 werd gepresenteerd door Janouk Kelderman van onder andere Het Klokhuis. Tijdens het juryberaad konden de kinderen een minicollege van UvA-neurowetenschapper Fleur Bouwer volgen. Zij doet onderzoek naar maatgevoel en ritme in de hersenen. Ook zij liet alle aanwezige kinderen een quiz doen, waarbij de hoofdprijs een ukelele voor de klas was. 
 
De SlimmerIQuiz wordt georganiseerd door de Nederlandse afdeling van Mensa, de internationale vereniging voor mensen met een zeer hoge algemene intelligentie. Een van de doelstellingen van Mensa is het vergroten van kennis over (en aandacht voor) hoogbegaafdheid, ook in het onderwijs. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids