Normal__cid_image004_jpg_01d1cbc8

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs heeft een werkbezoek gebracht aan testontwikkelaar A-VISION en Bureau ICE. De ontwikkelaars bieden beiden een eindtoets aan. Tijdens het bezoek is gesproken over adaptief testen en de toekomst van de eindtoets. Dat melden A-VISION en Bureau ICE.

A-VISION is een onderwijsadviesbureau, gespecialiseerd in het ontwikkelen van digitale, adaptieve tests waaronder de eindtoets ROUTE 8. In het nieuwe pand van A-VISION heeft de staatssecretaris een bezoek gebracht aan alle afdelingen. Tijdens deze rondleiding kreeg hij onder andere een uitgebreide uitleg over de adaptieve eindtoets en de technische achtergrond hiervan. De staatssecretaris mocht zelf ook even een adaptieve test maken.

Bureau ICE ontwikkelt toetsen, trainingen en geeft advies. Het bureau ontwikkelt de IEP Eindtoets. Tijdens het werkbezoek is Dekker verteld over de drijfveer achter het ontwikkelen van een eindtoets, de onderscheidende kenmerken en positieve reacties op de IEP Eindtoets vanuit het veld. 

Basisscholen zijn sinds dit schooljaar verplicht om hun leerlingen een eindtoets te laten maken. Zij hebben daarvoor de keuze tussen de Centrale Eindtoets of een andere door de minister toegelaten eindtoets. Dat zijn dit jaar Route 8 en de IEP Eindtoets. Zo'n 180.000 leerlingen maakten dit jaar de eindtoets.

© Nationale Onderwijsgids