Normal_vrouw_werk_student_personeel343

De jeugdwerkloosheid is op het laagste punt in vijf jaar, maar toch vinden niet alle jongeren even makkelijk een baan. Zij hebben weinig of de verkeerde opleiding, vaak een uitkering, minder sociale vaardigheden, moeten opboksen tegen vooroordelen of hebben last van discriminatie.
Om ook die jongeren een handje te helpen worden er volgende week in het hele land zo'n 10 duizend ontmoetingen georganiseerd tussen professionals van gemeenten, UWV, werkgevers en jongeren die op eigen kracht niet of moeilijk aan de slag kunnen komen. Met als doel dat zij alsnog een baan vinden. Dit meldt Rijksoverheid.

Minister Asscher van Sociale Zaken opent maandagmiddag 13 februari tijdens zo’n 'matching event' de WerkWeek Aanpak Jeugdwerkloosheid in Utrecht. Jongeren krijgen tijdens een inspiratiesessie eerst sollicitatie- en presentatietips van voormalig bokskampioen Lucia Rijker. Daarna gaan ze in gesprek met geïnteresseerde werkgevers. Tijdens dit evenement worden ook de nieuwste cijfers over de Aanpak Jeugdwerkloosheid gepresenteerd.

Van maandag 13 februari tot en met vrijdag 17 februari organiseren gemeenten, UWV met hun partners, zoals scholen en uitzendbureaus, meer dan vijftig verschillende evenementen door het hele land waar jongeren, werkgevers en professionals elkaar ontmoeten.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids