Middelbare school Rotterdam teruggekeerd met vliegtuig uit Israël

De twee groepen leerlingen en hun begeleiders van middelbare school Guido de Brès uit Rotterdam – Lombardijen zijn woensdagavond rond 22.10 uur met een Defensievliegtuig aangekomen op het vliegveld van Eindhoven. De 28 leerlingen en hun vier begeleiders zaten vast in Israël. Woensdagmiddag om 17.40 uur vertrokken ze vanuit Tel Aviv. Dat meldt Rijnmond. 

De leerlingen en hun begeleiders zaten helemaal in het noorden van Israël. De reis verliep dan ook niet heel makkelijk. “De wegen richting Tel Aviv waren over het algemeen goed bereikbaar, maar je weet dat het land in oorlog is en dat er overal gevaar is”, aldus schooldirecteur Richard Toes.

Werkweek 

De school was in Israël voor een werkweek. De leerlingen zouden nog tot komende vrijdag in Israël blijven, maar nadat afgelopen zaterdag de oorlog uitbrak tussen Israël en Hamas werd toch besloten de reis af te kappen en de leerlingen terug naar Nederland te halen.

Directeur Toes is blij en dankbaar dat de leerlingen en begeleiders op de lijst waren geplaatst om met Defensie terug te vliegen naar Nederland.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk