Normal_baan_vacature_werkloo5s3456

Een op de negen jongeren van 18 tot en met 26 jaar zit werkloos thuis, dit zijn 159.000 jongeren in totaal. De komende 5 weken gaat uitzendbureau Randstad 70.000 jongeren de arbeidsmarkt op duwen. Hiermee wil de uitzendorganisatie de aanhoudende hoge jeugdwerkloosheid te lijf gaan. Dat meldt het AD.

De hoge werkloosheid zou niet zozeer komen door een gebrek aan vacatures als wel een grote mismatch tussen werkgevers en jongeren. Volgens Randstad kunnen zij elkaar maar moeilijk vinden. Om jongeren aan een baan te helpen start het uitzendbureau samen met Stichting De Broekriem de campagne #wordenwiejebent. “We nemen alle vacatures nog eens onder de loep en gaan al deze jongeren actief voorstellen bij werkgevers of voorzien van een advies waarmee zij weer een stap verder komen op de arbeidsmarkt”, zegt Suzan Bloemscheer van Randstad.

Naast de campagne heeft het uitzendbureau ook hulp nodig van werkgevers. Zo doet Randstad een opricht richting werkgevers om verder te kijken dan alleen het cv van de jongeren. Nu zouden jongeren niet eens in aanmerking komen voor een sollicitatiegesprek als ze geen werkervaring hebben. “Zij moeten jongeren de kans geven om zich te bewijzen”, aldus Bloemscheer.

© Nationale Onderwijsgids