Mijn werk onze scholen, Cao primair onderwijs, Algemene Onderwijsbond (AOb)

UTRECHT - De Algemene Onderwijsbond (AOb) zal van 8 tot en met 19 april onder het motto 'mijn werk onze scholen' een discussieronde organiseren, waarin gekeken wordt naar de wensen van docenten in het basisonderwijs over zaken als loopbaan, ontwikkelingsmogelijkheden, onderwijskwaliteit, werktijden en verlof.

De AOb wil kijken naar de wensen van docenten en wat zij nodig hebben om goed les te geven, zodat aan de hand daarvan gekeken kan worden naar de bouwstenen voor een nieuwe cao. Ook kijken ze naar de wensen van bestuurders om de cao zo goed mogelijk aan te kunnen laten sluiten op de wensen van alle partijen.

Tijdens de twee weken van de actie zullen op verschillende Nederlandse scholen ontmoetingen plaatsvinden, waar docenten in discussie kunnen gaan over de vermelde onderwerpen. In mei zal hierop een digitaal vervolg komen, waarna alle bevindingen meegenomen zullen worden in het overleg voor de nieuwe cao voor 2014. De AOb hoopt tevens dat tijdens de ontmoetingen ideeën en innovaties kunnen worden uitgewisseld in de gesprekken tussen leraren, zodat nieuwe bevindingen en ontwikkelingen kunnen worden verspreid, wat ten goede komt van het hele onderwijs.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem