Normal_kov__spelen__zandbak__peuter__kind

Vakblad Vroeg organiseert op donderdag 24 mei 2018 het congres Passende Kinderopvang. Op het congres komen verschillende onderwerpen aan bod die te maken hebben met de opvang van zorgkinderen. Onder andere Ruben Fukkink en Steven Pont komen aan het woord. Dit meldt Vakblad Vroeg.

Opvang en onderwijs hebben een zorgplicht voor kinderen met beperkingen, stoornissen of andere psychosociale problemen. Dit houdt in dat deze kinderen ook op het reguliere kinderdagverblijf en de bso terecht kunnen komen. Het congres Passende Kinderopvang behandelt vragen zoals: Wat betekent dat voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten? Welke aanpak is goed en welke niet? En hoe kunnen school en kinderopvang samenwerken hierin?
 
Het uitgebreide programma bestaat uit verschillende lezingen van onder andere prof.dr. Ruben Fukkink (bijzonder hoogleraar Universiteit van Amsterdam & lector), drs. Steven Pont (ontwikkelingspsycholoog, systeemtherapeut en auteur) en andere professionals. Daarnaast kunnen deelnemers meedoen aan verschillende deelsessies. Het gehele programma is te vinden via deze link.
 
Het congres Passende Kinderopvang vindt plaats op 24 mei 2018 in cursus- en vergadercentrum Domstad, Utrecht. De kosten bedragen 295 euro (excl. Btw). Voor abonnees van kwartaalmagazine VROEG en vroegboekers is er een korting. Aanmelden kan door te mailen naar: vroeg@dgcommunicatie.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids