Normal_samenwerking

Op donderdag 7 december aanstaande vindt een middagcongres van Stichting Ondernemend Onderwijs STOO plaats dat in het teken staat van kennis delen tussen onderwijs en bedrijven, samenwerking, innovatie en duurzaam onderwijs voor de regio. Hiervoor komen schoolbesturen, schoolleiders en docenten samen met bedrijven in de IT en Techniek, ondernemers en overheid bij elkaar. Dit meldt STOO.

Met het congres wil STOO inspelen op de ontwikkelingen binnen het bedrijfsleven en het onderwijs. Diverse bedrijfstakken zoals de bouw, techniek en IT, kampen nu al met een personeelstekort en dat wordt de komende jaren alleen maar erger. En het lijkt erop dat het onderwijs die tekorten niet zal aanzuiveren, want het aantal inschrijvingen voor technische beroepen daalt de laatste jaren gestaag. Ook kennen regio’s het probleem dat studenten weggaan om elders te studeren en vervolgens niet meer terugkomen. Met als gevolg dat ondernemers hun vacatures maar lastig kunnen invullen. 
 
Het middagcongres brengt bedrijfsleven en onderwijs samen. Men wordt in verschillende sessies op de hoogte gebracht van innovaties die de lessen of beroepspraktijk kunnen ondersteunen. Daarnaast zijn er sessies speciaal voor docenten en ondernemers over nieuwe toepassingen IT, duurzaamheid, omgaan met de toenemende druk van ouders. Op de dag staat een visie op de toekomst vanuit diverse invalshoeken centraal met veel aandacht voor de samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en scholen. 
 
Het congres vindt plaats in Wognum op donderdag 7 december vanaf 12.30 uur en sluit af met een netwerkborrel om 17.30 uur. Aanmelden kan via deze link.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids