Logo_download

Auris organiseert op 14 juni 2017 een themadag in Rotterdam. Tijdens deze dag wordt gesproken over het onderwijs voor leerlingen met TOS aan de hand van vijf thema’s. Hierbij wordt ook gekeken naar de toekomstbestendigheid van het onderwijsaanbod. Dit meldt Auris.

De themadag begint met spreker Jef Staes die de aanwezigen meeneemt in een kritische blik op de toekomst met zijn theorie over ‘No More Sheeping’. Daarna worden in vijf werksessie de thema’s verkend die aan bod komen. Dat zijn 21ste -eeuwse vaardigheden, onderwijsorganisatie, ict, ouderbetrokkenheid en specifiek aanbod cluster 2.
 
Rondom deze thema’s wordt gekeken hoe op dit moment wordt omgegaan met de thema’s, wat de ontwikkelingen en actualiteiten binnen de thema’s zijn en hoe de deelnemers vinden dat het er in de toekomst uit moet zien. Aan het eind van de dag wordt met elkaar een advies opgesteld voor het onderwijsprogramma van de toekomst.
 
De dag is bedoeld voor zowel medewerkers op de scholen van Auris als voor ouders en betrokkenen van de school. Op die manier worden verschillende professionals en experts met elkaar in verbinding gebracht om samen kritisch naar het onderwijs te kijken. 
 
De themadag vindt plaats op woensdag 14 juni van 9.30 uur tot 16.30 uur in Rotterdam. Opgeven kan via s.baalhuis@auris.nl. Aurismedewerkers kunnen zich aanmelden via intranet.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids