Normal_leren_lezen__kinderboek__peuter__lezen__taal

Op maandag 19 juni organiseert Pedagogisch PACT het congres PACT Pakt door! in Maarssen. Met dit landelijke event wordt teruggeblikt op drie jaar Pedagogisch PACT en Kindcentra2020. Hiermee wordt de eerste fase afgerond van het uitbreiden van inclusieve pedagogisch-educatieve voorzieningen voor jonge kinderen. Ook wordt vooruit gekeken naar de toekomst. Dit meldt Kindcentra2020.

Het pedagogisch PACT heeft de afgelopen drie jaar het uitbreiden van inclusieve pedagogisch-educatieve voorzieningen voor jonge kinderen gestimuleerd in proeftuinen, masterclasses, in haar wetenschapsteam, met haar adviesraad en met een team van regionale ambassadeurs. Vanuit praktijkonderzoek is kennis opgedaan en zijn beleidsadviezen opgesteld. 
 
Ook is drie jaar geleden Kindcentra2020 opgericht door wethouders, onderwijs-, opvang- en jeugdhulpbestuurders. Zij hebben bereikt dat integrale en inclusieve voorzieningen voor kinderen één van de thema’s is voor het nieuwe kabinet. 
 
Maandag 19 juni wordt teruggekeken op drie jaar Pedagogisch Pact en Kindcentra 2020 en ook vooruitgekeken. Aanmelden hiervoor kan via deze link.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids