Normal_netwerk__samen__samenwerken

Op dinsdag 11 april 2017 vindt de twaalfde editie van het Jaarcongres Brede School plaats. Hierin hebben deelnemers de gelegenheid nieuwe ideeën op te doen, geïnspireerd te raken en elkaar te ontmoeten op het gebied van samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs. Dit meldt bredeschoolcongres.nl.

Inmiddels zijn er in Nederland zo’n 3.000 van brede scholen. In bijna alle gemeenten wordt gedacht over en gewerkt aan de verbinding en combinatie van onderwijs met kinderopvang, welzijn, zorg, sport en cultuur. Toch is nog lang niet alles op één lijn gebracht. De kinderopvang als sector wordt anders gefinancierd, zit bij een ander ministerie en heeft verschillende inzichten en belangen (zowel organisatorisch als pedagogisch) dan het primair onderwijs. 
 
Eind vorig jaar is de Taskforce Samenwerking Onderwijs en Kinderopvang in het leven geroepen, die bekijkt hoe de samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang de komende jaren verder kan worden versterkt. Het congres biedt deelnemers de gelegenheid hierin nieuwe ideeën op te doen, geïnspireerd te raken en elkaar te ontmoeten. Ook is het mogelijk twee keer een deelsessie te volgen op bijvoorbeeld het gebied van teamontwikkeling en professionalisering, huisvesting of ouderbetrokkenheid.
 
Het congres vindt plaats op dinsdag 11 april 2017 in congrescentrum De Jaarbeurs te Utrecht. Deelname aan dit congres bedraagt 295,00 euro excl. btw, dit is inclusief lunch, consumpties en overig congresmateriaal. Inschrijven kan via het online aanmeldingsformulier.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids