Normal_kinderopvang__kinderen__praten__kov__opvang

Goede kinderopvang en goede kwaliteit van onderwijs voor peuters en kleuters wordt steeds belangrijker. In het symposium 'Kwaliteit voor jonge kinderen' wordt vanuit wetenschappelijk onderzoek ingegaan op verschillende onderwerpen omtrent het beleid in kwaliteit van opvang en onderwijs. Dit meldt het Kohnstamm Instituut.

Op het symposium ‘Kwaliteit voor jonge kinderen’ wordt ingezoomd op drie onderwerpen die te maken hebben met het beleid van een kinderopvangorganisatie of gemeente. Ten eerste worden er monitorinstrumenten gepresenteerd die inzicht geven in de pedagogische en educatieve kwaliteit van kinderopvang en voorschoolse voorzieningen. Ook worden de resultaten van het pre-COOL-cohortonderzoek besproken. Dit is een groot landelijk onderzoek naar effecten van voor- en vroegschoolse opvang en educatie op de ontwikkeling en schoolloopbaan van kinderen. Daarnaast wordt ingegaan op handvatten voor professionals om de taal-, denk- en sociale ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren via meespelen en interacties tijdens een doen-alsof-spel.
 
Het symposium ‘Kwaliteit voor jonge kinderen’ is bedoeld voor beleidsmedewerkers in de kinderopvang, gemeenten en overige geïnteresseerden. Het vindt plaats op 11 april van 13.30 uur tot en met 17.00 uur in het CREA Cultureel Studentencentrum te Amsterdam. De kosten bedragen 75 euro per persoon.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids