Normal_mbo_eten

Op woensdag 18 mei organiseren de entree-opleidingen van Noorderpoort, Alfa-college en Terra MBO een informatiemiddag. De informatiemiddag wordt op verschillende locaties georganiseerd van 16.00 tot en met 19.00 uur. Er zijn voorlichters aanwezig om vragen van potentiële studenten en hun ouders/verzorgers en andere geïnteresseerden te beantwoorden.

Een entree-opleiding is een eenjarige mbo-opleiding op niveau 1. Alfa-college, Terra MBO, Noorderpoort en Campus Winschoten werken bij de entree-opleidingen nauw samen. Er is bij deze praktijkgerichte opleiding keuze uit verschillende profielen in bol en/of bbl. Er is hierbij veel keuzevrijheid: van dienstverlening tot (groene) detailhandel en van metaal tot horeca.

Een opleiding van Entree is bedoeld voor studenten die minstens 16 jaar oud zijn, op 1 augustus 2016, en nog geen (vmbo-)diploma hebben. Het programma van een entree-opleiding duurt één jaar. Hierbij wordt een mix gemaakt tussen het volgen van lessen op school en beroepspraktijkvorming, in de vorm van stage of betaald werk.

Op de websites van de scholen is meer informatie te vinden over welke richtingen aangeboden worden en waar de informatiemiddag gehouden wordt. Kijk hiervoor op: www.noorderpoort.nl, www.alfa-college.nl of www.mboterra.nl.

© Nationale Onderwijsgids