Amsterdam Centraal

Scholieren en studenten zetten grote druk op het openbaar vervoer, vooral 's ochtends. Niet alleen blijft het aantal studenten in het hoger onderwijs stijgen, maar ook krijgen 160.000 minderjarige mbo-ers in uiterlijk 2017 een OV-studentenkaart. Professionals zijn daarom de Slim Studeren Slim Reizen campagne gestart. Ze willen effectievere en efficiëntere interventies bedenken en uitvoeren om scholieren en studenten uit de OV-spits te krijgen. Dit meldt Beter Benutten. 

Scholieren en studenten
Niet alleen professionals wordt gevraagd hun kennis en ervaring uit te wisselen over hoe het mobiliteitsgedrag van jongeren het beste beïnvloed kan worden, het is ook de bedoeling dat scholieren en studenten hun zegje doen. Op de website kunnen zij tips neerzetten over hoe studenten of scholieren de OV-spits kunnen vermijden. Daarnaast worden op de website ook aanbiedingen voor alternatieven gedaan en wordt er een selfie-wedstrijd gehouden waarmee geld gewonnen kan worden. 
 
Whitepaper
Op dit moment wordt er gewerkt aan een eerste concept van een witpapier. Scholieren en studenten worden gevraagd mee te werken aan het concept dat rondgaat om de 'witte vlekken' verder in te vullen. Het idee is om een wiki te maken waaraan iedere beïnvloeder van het mobiliteitsgedrag van jongeren kan bijdragen. Schooldirecteuren, vervoerders. Aanbieders van maatregelen en adviseurs en beleidsmakers kunnen hier hun kennis en ervaringen registreren. 
 
Bijeenkomst 
Op dinsdag 1 juli wordt er een inspiratiebijeenkomst SSSR georganiseerd. De locatie van de bijeenkomst is Seats2Meet in Utrecht. De bijeenkomst begint na de spits en eindigt ervoor. 
 
© Nationale Onderwijsgids