Normal_k_c_klassefilm

Scholen in Roden en omgeving kunnen dit jaar voor het eerst het filmprogramma Klassefilm bezoeken in theater/cinema de Winsinghhof in Roden. De Winsinghhof is daarmee de zesde locatie in Drenthe waar dit jaar films aan leerlingen van het basisonderwijs worden vertoond. Klassefilm is het landelijke filmprogramma voor leerlingen van groep 1 tot en met groep 8 van het primair onderwijs.

Film is een laagdrempelige kunstvorm waar kinderen in hun vrije tijd graag naar kijken. Toch zijn kinderen zich er niet altijd van bewust hoe film werkt en wat film met hen kan doen. Het is belangrijk kinderen te leren hoe media gemaakt zijn, hoe ze zelf media kunnen gebruiken en welke (kritische) houding daarbij past. Tijdens Klassefilm bezoeken scholen een bioscoopfilm en ontvangen bijbehorend lesmateriaal dat afgestemd is op het niveau van de leerlingen. Op deze manier worden kinderen op een leuke en aansprekende manier uitgedaagd om mediawijs te worden. In totaal bezoeken bijna 1000 leerlingen van 19 scholen uit Noordenveld van 9 t/m 28 mei in Cinema de Winsinghhof een film in het kader van Klassefilm.

Klassefilm is onderdeel van het Cultuurmenu Noordenveld. Leerlingen maken tijdens de acht jaar dat zij op school zitten, kennis met de disciplines audiovisuele kunst, beeldende kunst, dans, literatuur, muziek, theater en cultureel erfgoed. Kinderen bezoeken voorstellingen en gaan zelf aan de slag met één van de kunstdisciplines.

© Nationale Onderwijsgids