Nijmeegse ROC-studenten maken kerstpakketten voor mensen in armoede

De Maatschappelijke Diensttijd City Takeover was de eerste in Nederland.Duizend jongeren en vijftig organisaties in Nijmegen werken samen om de stad leuker, mooier en eerlijker te maken. ROC-studenten pakten, onder leiding van de Radboud Universiteit, kerstpakketten in voor mensen die in armoede leven. Dat meldt Omroep Gelderland.  

Donderdagmiddag werden de ROC’ers ontvangen door studenten van de christelijke Nijmeegse studentenvereniging de Navigators (NSN). De kerstpakketten worden ingepakt in het pand waar vroeger Diogenes zat.

Buren 

De ROC-scholieren krijgen instructies van Hanna Koetsveld van NSN. De kerstpakketten worden uitgedeeld aan de buren. De buren hebben soms nogal last van geluidsoverlast. Maar de kerstpakketten zijn er niet om ruzies op te lossen. Het grootste deel van de pakketten is bedoeld voor mensen in armoede. “We hebben meneer Kevin die op straat leeft. Die komt op woensdag vaak even langs. We helpen hem dan waar we kunnen”, aldus Hanna.

Kerstpakketten 

In het clubgebouw van de studentenvereniging worden de kerstpakketten ingepakt. Even verderop in het Radboudumc zijn andere druk bezig met het maken van kerstversieringen. Daarmee willen ze patiënten een hart onder de riem steken.

Gezamenlijk delen de scholieren en de studenten de kerstversieringen en kerstkaarten uit op de afdeling oncologie.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk