Mbo'ers verzamelen kerstcadeautjes voor onder 'De Weggeefboom'

Studenten van mboRijnland zijn al een aantal weken druk bezig met hun zelfbedachte project. Dat is de zogenaamde weggeefboom. Studenten pakken de spullen in die mensen uit de wijk bij de pop-in De Kopermolen inleveren. Deze cadeautjes worden later onder de kerstboom gelegd. Dat meldt mboRijnland.

De studenten bedachten dit project om de buurt bij elkaar te brengen. De studenten kwamen met het idee omdat er vanuit het winkelcentrum geen kerstmarkt wordt georganiseerd. Voorheen gebeurde dit namelijk wel. De studenten wilden toch iets leuks doen tijdens kerst en zijn toen ideeën gaan bedenken.

Promotie 

De studenten zijn druk bezig geweest met de promotie van ‘De Weggeefboom’.Er zijn flyers gemaakt en uitgedeeld in het winkelcentrum.

Cardea 

De studenten werken en leren allemaal bij organisatie Cardea in Leiden. Cardea helpt jongeren, kinderen en gezinnen met lastige uitdagingen op het gebied van opgroeien, ontwikkelen en opvoeden.

Kerstcadeautjes 

Het project loopt nog tot eerste kerstdag. Iedereen kan bij de pop-in naar binnen lopen om spulletjes te doneren. De studenten sorteren de cadeautjes op leeftijd en maken er een mooi kerstcadeautje van.

De studenten zullen op zoek gaan naar een passend project voor de eventuele overgebleven kerstcadeautjes.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk