Studenten Chauffeur wegvervoer ROC Rivor leren remweg vrachtwagen kennen

Veertien studenten van de mbo-opleiding Chauffeur wegvervoer van ROC Rivor kregen afgelopen dinsdag een intensieve veiligheidstraining voor de kiezen. De studenten kregen de hele dag workshops, simulaties en reden ze met de vrachtauto over een slipmat. Dat meldt ROC Rivor. 

De studenten begonnen de dag met een workshop over alcohol en verkeer. Zelf kregen ze een alcoholbril op om te ervaren wat het effect is van alcohol op hun lichaam. Ook het reactievermogen van de studenten werd getest met en zonder mobiele telefoon in de hand. Het werd de studenten al snel duidelijk dat afleiding en het gebruik van een mobiele telefoon in het verkeer erg gevaarlijk is.

Remweg

’s Middags was het tijd voor de praktijk. De studenten voorspelden eerst de stopafstand en de remweg op een droog en nat wegdek. Een aantal studenten die dit te ‘makkelijk’ inschatte schrok wel van de afstand die je daadwerkelijk nodig hebt als je een noodstop moet maken. De studenten vonden deze dag erg bijzonder en hebben veel geleerd over de remweg van een bestelbus en een vrachtwagen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk