Utrecht opent stagebureau voor mbo-studenten

Het is best moeilijk om een goed cv te schrijven, met sollicitatiebrief en om daarna een goede indruk achter te laten bij een stageplek. Het is waar veel studenten tegenaan lopen. Vooral het vinden van een passende plek. Maar mbo’ers in Utrecht kunnen opgelucht ademhalen: binnenkort opent Stagebureau Overvecht om hen te ondersteunen, meldt het AD.

Een stage is erg belangrijk voor studenten. Zeker voor studenten van het mbo. Daar leren zij in de praktijk hoe ze een beroep uitoefenen.

Gemiddeld lopen studenten op mbo-scholen zo’n 700 uur stage per jaar. Het is een verplicht onderdeel van de opleidingen. En dat is ook hard nodig. Stel je maar eens voor: je wilt geen loodgieter aan huis hebben die geen verstand van de praktijk heeft.

Ontwikkeling

Echter lukt het lang niet elke student om een goede stageplek te bemachtigen. Het valt Abdel Harchaoui van Stagebureau Overvecht op dat mbo-studenten zich vaak niet goed voorbereiden op een sollicitatie of niet weten hoe zij dit moeten doen. Om deze studenten een handje te helpen gaat het stagebureau op 24 oktober open, zonder kosten. Ook bedrijven die moeite hebben met het aantrekken van stagiaires kunnen naar het stagebureau.

Ondersteuning

Wat kan je precies verwachten van het stagebureau? Harchaoui: “We helpen studenten met trainingen in het maken van cv’s en sollicitatiebrieven. Ook leren we ze skills voor tijdens het gesprek ontwikkelen.”

Naast de ondersteuning aan studenten gaat het bureau ook onderzoeken ‘wat er speelt’ en waarom de studenten moeite hebben met het vinden van een stageplek. Vaak zijn dit studenten met een migratieachtergrond.

Door: Nationale Onderwijsgids