Demo-datacenter voor mbo-studenten om praktijkervaring op te doen

Studenten van het Amsterdamse MBO College Zuidoost kunnen sinds vorige week oefenen in een demo-datacenter. Het datacenter zit in hun schoolgebouw. Digital Realty, aanbieder op het gebied van datacenter, richtte de oefenruimte voor de studenten Cloud & Infrastructure Technician in. Het hele idee erachter is dat door praktijkervaring de kloof tussen het onderwijs en het bedrijfsleven kleiner wordt. Dat meldt Computable.

Het demo-datacenter geeft studenten de kans om vaardigheden, zoals het installeren en het inrichten van servers of het aanleggen van kabels, te ontwikkelen.

Tekort aan medewerkers 

De kans is groter dat studenten hun stage en opleiding succesvol afronden en zo sneller aan het werk gaan in de sector. Volgens Digital Realty is de vraag naar medewerkers in de sector erg groot.

“We willen studenten laten zien hoe datacenters werken en dat het werk in deze sector leuk en steeds veranderend is”, zegt Kees van den Ber, customer operations manager bij Digital Realty Nederland. Het MBO College Zuidoost kijkt ernaar uit om hun studenten, door middel van de democenter, nog beter voor te bereiden op een loopbaan in de sector.

Door: Nationale Onderwijsgids /Femke van Arendonk