Telindus voorziet Stichting Studiezalen van kennis en laptops voor jongeren

Telindus en de gemeente Amsterdam werken sinds eind 2019 samen aan een vernieuwde en toekomstbestendige netwerkomgeving. In de serie afspraken tussen beide partijen is een belangrijke social return component opgenomen, die nu een nieuwe fase in gaat door de samenwerking van Telindus met Stichting Studiezalen. Doel is om vooral jongeren in een kwetsbare situatie de kans, de ruimte en de begeleiding te geven om hun digitale vaardigheden tot bloei te laten komen. Dat meldt Telindus. 

Telindus ontzorgt de gemeente Amsterdam op het gebied van data-, spraak- en beeldverbindingen binnen het werkdomein van de directie ICT. Het gaat om een intensieve samenwerking van meerdere jaren waarin Telindus het netwerk uitrolt en daarna het volledige beheer en de doorontwikkeling ervan op zich neemt. In de kern gaat het om het realiseren van een software defined netwerk dat de gemeente in staat stelt elementen van het smart city concept uit te rollen en te innoveren. Daarnaast adviseert Telindus als strategisch partner in ICT-kwesties, met de focus op netwerkvraagstukken.

Social return 

In de aanbesteding van de gemeente Amsterdam werd van de dienstverlener verlangd een deel van de contractsom te investeren in social return activiteiten. “We zien steeds vaker dat social return in de uitvraag van ICT-services een rol speelt. Dat is een goede ontwikkeling”, vindt Joris Leupen, CEO van Telindus. “Het is voor ons vanzelfsprekend om als organisatie iets terug te doen voor de samenleving. Door social return op te nemen in onze strategie, willen we de urgentie ervan uitdragen naar de markt. De samenwerking met Stichting Studiezalen past heel goed bij ons als ICT-partner en ik hoop dat we zo een bijdrage kunnen leveren aan het digitaal weerbaar maken van jongeren.”

Financiële en inhoudelijke ondersteuning 

Stichting Studiezalen heeft de ambitie om de intergenerationele overdracht van armoede en kansenongelijkheid te doorbreken door studieruimte met pc’s, huiswerkbegeleiding en life coaching te bieden. Om nog meer kinderen te bereiken, zoekt de stichting steun bij (lokale) overheden en bedrijven voor financiële en inhoudelijke ondersteuning. “Dit sluit dus uitstekend aan op onze kennis en expertise”, voegt Hanco de Labije toe, manager KVGM en MVO bij Telindus. “Bijvoorbeeld om kinderen, voor wie het niet vanzelfsprekend is om met computers op te groeien, meer techwise en digitaal vaardig te maken. Daarnaast voorzien we zowel de locaties als de kantoren van Stichting Studiezalen van wifi, connectivity en andere nodige hardware. Niet alleen leerlingen plukken de vruchten van onze samenwerking, ook medewerkers. We kijken ernaar uit om het succes van Stichting Studiezalen verder uit te breiden en alle jongere generaties mee te laten bewegen met nieuwe technologische ontwikkelingen.”

Door: Nationale Onderwijsgids