MBO Zadkine en Fletcher Hotels starten met uniek BBL-leeraanbod

MBO Zadkine en Fletcher Hotels slaan de handen ineen en starten vanaf september 2023 met een uniek BBL-leeraanbod op mbo niveau 2, 3 en 4. Deze unieke samenwerking komt voort uit de groeiende vraag naar getalenteerde professionals in de hospitality sector, waarin Fletcher Hotels de perfecte inspirerende leeromgeving beschikbaar heeft. Met deze samenwerking creëren de partijen samen diverse opleidingen in een realistische leeromgeving bij Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam. Dit meldt Fletcher Hotels. 

De opleidingen bestaan wekelijks uit vier praktijkdagen bij Fletcher Hotels en één theoriedag georganiseerd door Zadkine. Studenten die starten met een opleiding worden direct ingezet als lerende medewerker bij Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam en ontvangen daarbij meteen een fulltime salaris. In overleg kunnen studenten ook werken in andere hotels van Fletcher Hotels. Daarnaast worden de opleiding en de benodigde leermiddelen betaald door Fletcher Hotels. Naast lessen van ervaren docenten van Zadkine, worden er ook praktijklessen en workshops gegeven door professionals uit het werkveld. Samen zorgen zij ervoor dat de studenten na het doorlopen van de opleiding beschikken over de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor een succesvolle carrière in de hospitality sector.

Een bijkomend voordeel is dat de studenten bij het behalen van het diploma gegarandeerd een vaste baan hebben bij Fletcher Hotels. Ook kunnen zij rekenen op diverse doorgroeimogelijkheden.

Kansen voor werkzoekenden, carrièreswitchers en horeca-professionals

Met de BBL-opleidingen richten Zadkine en Fletcher Hotels zich niet uitsluitend op vmbo- en havo-studenten. Deze samenwerking biedt ook mogelijkheden voor zij-instromers, carrièreswitchers en mensen die al in de horeca werkzaam zijn en hun kennis en vaardigheden willen verbreden. Perry van Milt, directeur van het Zadkine Horeca College, vertelt: “In een krappe arbeidsmarkt zorgen Zadkine en Fletcher voor een enorme doorbraak. Wij stellen studenten, werkzoekenden en switchers in staat om het beste uit zichzelf te halen. Samen zorgen we voor een (werk)plek waar je kunt leren en groeien, inclusief een pakket gunstige arbeidsvoorwaarden.”

Door: Nationale Onderwijsgids