8 vmbo-leerlingen kunnen alvast techniekopleiding volgen op Technisch Lyceum

Weet je als jongere in de Achterhoek al dat je later met techniek gaat werken? Dan kun je als vmbo-leerling op de middelbare school alvast mbo-niveau praktijklessen volgen. Komend schooljaar beginnen acht vmbo-leerlingen aan het Technisch Lyeum met een op maat gemaakte technische opleiding. Dit meldt Omroep Gelderland. 

Drie vmbo-leerlingen zijn dit jaar binnen een proef gestart met een opleiding metaalbewerking op het Technisch Lyceum. Komend schooljaar kunnen dus meer vmbo’ers technische praktijklessen op mbo-niveau gaan volgen. De opleidingen zijn op maat gemaakt en richten zich hiermee volledig op wat ze straks echt nodig hebben voor een baan in de techniek. Leerlingen die al weten dat de techniek in willen, krijgen vroeg de mogelijkheid om aansluitend onderwijs te volgen.

Uitbreiden

Het Technisch Lyceum is in het leven geroepen dankzij een samenwerking tussen Achterhoekse middelbare scholen en de mbo-scholen Anton Tijdink Techniekopleidingen en Het Graafschap college. Het plan is om deze onderwijsvorm niet alleen op andere niveaus en leerjaren uit te breiden, maar ook naar verschillende beroepsgebieden. Het is in de toekomst wellicht ook mogelijk om dergelijke opleidingen te bieden voor toekomstige horeca- en zorgwerknemers.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky