Normal_insurance-concepts-2022-11-07-22-04-10-utc__1_

Voor het eerst gaat het Verbond van Verzekeraars op het mbo gastlessen geven tijdens de Week van het Geld. Voorheen gaf de organisatie alleen gastlessen in het basisonderwijs. Omdat mbo’ers veelal tussen de 16 en 22 jaar oud zijn en in de vooravond van financiële zelfstandigheid staan, is het belangrijk om hen te informeren over verzekering. Dit meldt het Verbond van Verzekeraars. 

Financiële educatie zou volgens Het Verbond en Wijzer in Geldzaken een vast onderdeel van het onderwijscurriculum moeten worden. “Maar tot die tijd vervullen wij, mede met de docenten, hierin een belangrijke bijdrage”, zegt programmamanager Patricia Swienik bij Het Verbond.

Zelfverzekerd!

Tijdens de lessen gaan gastdocenten in op praktische situaties, bijvoorbeeld het kopen van een scooter of mobiel, op reis gaan en een zelfstandige woonplek vinden. Ze informeren mbo’ers over de verzekeringen die daarbij komen kijken en waarom ze nodig zijn. De gastles heet ‘Zelfverzekerd!’ en is geschikt voor alle mbo-niveaus  en -leergangen.

De Week van het Geld is dit jaar van 27 tot en met 31 maart.