Hospitality studenten ROC Mondriaan halen vijf Europese medailles binnen

Maar liefst vijf studenten van de hospitality-opleidingen van ROC Mondriaan in Den Haag vielen afgelopen vrijdag in de prijzen tijdens de 35e conferentie van de Association Europa of Hotel and Tourism schools (AEHT) in Senigallia Italie, een prestatie van formaat! Van 17 tot 22 oktober werd er tussen ruim 40 Europese landen en bijna 300 studenten gestreden om een plaats op het podium in elf wedstrijddisciplines. Dat meldt het ROC Mondriaan.

Tijdens de competities in Panzini High School in Senigallia streden de studenten voor wat ze waard waren. Ze werkten steeds in een team met één of meerdere anderstalige studenten uit één van de 40 deelnemende landen. Sociale vaardigheden en kennis van Engels zijn minstens even belangrijk als culinaire of toeristische kennis. En zoals een van de docenten zei bij thuiskomst: We deden met negen studenten mee in negen wedstrijden. Meedoen is belangrijker dan winnen en dat is ook een van onze motto’s vooraf. Maar de gretigheid van de studenten om in de prijzen te vallen was er niet minder om, zo bleek met maar liefst vijf medailles aan het eind van de wedstrijdweek. Onze studenten hebben het geweldig gedaan!”

Litouwen 

De School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening, de School voor Toerisme en Recreatie en de International Hotel and Management School van ROC Mondriaan waren met negen studenten vertegenwoordigd. Volgend jaar vindt de 36ste editie van dit event plaats in Vilnius, Litouwen. 

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: ROC Mondriaan