DUO start campagne 'Afgestudeerd? Gefeliciteerd!' voor mbo-studenten

Op 23 mei is DUO de campagne ‘Afgestudeerd? Gefeliciteerd!’ gestart voor alle mbo-studenten die deze zomer hun opleiding afronden. De campagne gaat in op wat studenten moeten regelen als ze afgestudeerd zijn of naar een vervolgopleiding gaan. Dat meldt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

Het is een spannende tijd voor mbo-studenten die bijna afstuderen. Een tijd waarin ook nog veel geregeld moet worden, onder andere rondom studiefinanciering. Studenten die na de zomer niet verder studeren, moeten bij DUO op tijd hun studiefinanciering en/of studentenreisproduct stopzetten. Studenten die ervoor kiezen om door te studeren, moeten ook een aantal zaken bij DUO regelen. Zo lopen ze geen geld mis en kunnen ze straks blijven reizen met het studentenreisproduct.

Online wijzigingshulp 

Met de campagne ‘Afgestudeerd? Gefeliciteerd!’ brengt DUO de online wijzigingshulp op duo.nl/klaarmetjestudie onder de aandacht. Door het invullen van deze wijzigingshulp weten studenten binnen 1 minuut wat ze moeten doen.

Door: Nationale Onderwijsgids