Gerechten uit Oekraïne tijdens speciale restaurantavond Drenthe College

Horeca-studenten van het Drenthe College in Meppel hielden dinsdagavond een restaurantavond. Deze avond stond in het teken van de situatie in Oekraïne. In opleidingsrestaurant Delicious stonden verschillende Oekraïense gerechten op het menu. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. 

“Als horeca-team wilden wij graag, samen met onze studenten, iets doen voor Oekraïne. Daarom hebben we deze actie op touw gezet”, aldus docent Harry Loves.

Driegangenmenu 

De gasten werden door eerstejaars van de opleiding Gastheer/Gastvrouw ontvangen met een cocktail in de kleuren van de vlag van Oekraïne. Vervolgens werd er een driegangenmenu voorgeschoteld. Borsjtj met brood als voorgerecht, het hoofdgerecht was kip Kiev met gebakken krieltjes, gevulde koolrolletjes en een salade met witte kaas. Als toetje konden de gasten genieten van een appelbabka met vanilleroomijs. 

Giro555 

Er werd uiteindelijk 430 euro opgehaald voor Oekraïne. Het geld wordt dus binnenkort gestort op Giro555. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk