Fashion for Good Museum is stemlocatie en De Kiesmannen helpen je daarbij

Op 16 maart (tussen 07.30-21.00 uur) is het Fashion for Good Museum - 's werelds eerste duurzame modemuseum - een officiële stemlocatie voor de lokale gemeenteraadsverkiezingen. Stem in het monumentale pand, in het centrum van Amsterdam op Rokin 102 en neem meteen een kijkje in de huidige tentoonstelling “GROW: the future of fashion” een unieke presentatie over de toekomst van mode. In aanloop naar de verkiezingen organiseert het Fashion for Good Museum op 12 maart ook 'De Amsterdamse Verkiezingsshow' in samenwerking met De Kiesmannen, om bezoekers te helpen met hun stemkeuze.  Dit meldt Fashion for Good.

Op woensdag 16 maart 2022 vinden de lokale gemeenteraadsverkiezingen plaats en dit jaar kunnen Amsterdammers dat voor het eerst doen in het Fashion for Good Museum aan het Rokin 102. 

Gemeenteraadsverkiezingen 

“Met onze unieke ligging middenin het centrum zijn we de perfecte stemlocatie voor alle Amsterdammers! Dit is hét moment om je stem te laten horen over hoe jij wil dat onze beleidsmakers onze toekomst gaan vormgeven. We hopen als duurzaam modemuseum, dat gericht is op de toekomst, de jongere generatie zo te kunnen enthousiasmeren hun stem te laten horen." aldus Gwen Boon, general manager Fashion for Good Museum. 

De Kiesmannen 

In aanloop naar de verkiezingen zal er in het Fashion for Good Museum 'De Amsterdamse Verkiezingsshow' plaatsvinden gegeven door het politieke cabarettrio De Kiesmannen waar de kiezer op een inhoudelijke en interactieve manier wordt klaargestoomd voor de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen. Als je nog niet weet op wie je moet stemmen is dit een must-attend event! 

Mbo-scholen 

Na hun shows in Paradiso, hun gelijknamige podcast en tours langs MBO-scholen zullen De Kiesmannen dit jaar op zaterdag 12 maart (van 17.30-19.00 uur) het Fashion for Good Museum-podium bestijgen om de thema's wonen, veiligheid en klimaat te bespreken en de partijprogramma’s te vergelijken. Ook worden er filmpjes met persoonlijke boodschappen van de lijsttrekkers getoond.

Tijdens dit evenement krijgen de bezoekers inzicht in de verschillende partijprogramma’s met uitleg waarom het belangrijk is om te stemmen en word je geholpen met je stemkeuze. 

Door: Nationale Onderwijsgids