Boosterprik voor zorgmedewerkers, Zwolse studenten leren deze zetten

Zorgstudenten in Zwolle geven zorgmedewerkers de boosterprik. Het prikken gebeurt bij tijdelijke priklocaties in Zwolle. Daar kan alleen zorgpersoneel met een afspraak een boosterprik krijgen. Dit meldt RTV Oost.

“Het is een manier om optimaal op te schalen en zorgmedewerkers eerder dan gepland de boosterprik te kunnen geven”, aldus Jan Ernst van Driel, directeur van het Deltion College. “Daarnaast is het voor de studenten ook leerzaam, een zeer waardevolle praktijkervaring. Ze leren hoe het is om te werken in een crisis.”

Zo 'gentle' mogelijk 

Het prikken zelf is volgens de GGD niet zo moeilijk, het gaat er meer om dat de studenten zo ‘gentle’ mogelijk een prik zetten. Dat is prikken op zo’n manier dat er achteraf wordt gezegd ‘oh, dat viel best mee’.

Versnelde boosterprik 

De versnelde boosterprik is voor alle zorgmedewerkers van 18 jaar en ouder die direct contact hebben met hun patiënten. Wel geldt dat het laatste vaccin minstens zes maanden geleden gezet moet zijn. Als een zorgmedewerker besmet is geweest, dan moet er minstens zes maanden zitten tussen besmetting en de boosterprik. 

Door: Nationale Onderwijsgids