Normal_kapper

Twee docenten van het ROC Twente hebben een beginnend studente aangesproken op haar gewicht. Ze kwam er voor een kennismakingsgesprek voor haar opleiding tot kapster en werd verteld dat ze te zwaar is voor haar gewenste beroep. Een woordvoerder van de school zegt dat de formulering misschien wat onhandig was, maar dat alle aspirerende kappers vooraf worden gewaarschuwd voor het vele staan. Dit melden RTV Oost en RTL Nieuws. 

De moeder van de 17-jarige studente heeft haar klacht op Facebook gezet. “In het gesprek werd nadrukkelijk gemeld dat ze zou moeten afvallen om in de kappersbranche te slagen”, schrijft ze. Anders zou een kapsalon haar nooit aannemen.

Vitaliteit en gezondheid

Volgens het ROC van Twente is vitaliteit en gezondheid belangrijk en hebben ze het meisje verteld dat ze veel moet staan. Het meisje had echter nooit een diëtiste geadviseerd moeten krijgen. Via Facebook heeft de school aangeboden om samen in gesprek te gaan en een nieuwe start te maken. De school laat ook weten dat ze de opleiding sowieso mag volgen en kapster wordt op de school. 

Door: Nationale Onderwijsgids