Normal_studeren_mbo_hbo_student

De mbo-opleiding ‘Voeding- en leefstijladviseur’ is een nieuwe studie die studenten vanaf komend schooljaar kunnen volgen aan het Summa College in Eindhoven en Helicon MBO in Helmond. De twee mbo-instellingen zijn een samenwerking aangegaan om de samenleving in de toekomst meer leefstijladviseurs te kunnen bieden. Naar verwachting zullen zij na hun afstuderen populair zijn. Immers, de hbo-afgestudeerden zijn dat al. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. 

“Voedingsklinieken, ziekenhuizen, zorginstellingen, fitnesscentra en afslankstudio’s hebben behoefte aan deze adviseurs. We merken vanuit het bedrijfsleven dat die vraag er nu al is, en die zal alleen nog maar verder toenemen”, zegt directeur Joanne Lankhuijzen van Summa Beauty & Lifestyle.

Krachten bundelen

Summa en Helicon zijn de samenwerking aangegaan omdat ze beiden hun eigen krachten hebben die samen een uniek mbo-opleiding vormen. Zo is Summa gespecialiseerd in innerlijke en uiterlijke verzorging (waaronder bewegen en leefstijl) en heeft Helicon de kennis in huis over voeding en duurzaamheid. De driejarige opleiding zit al bijna vol, alleen in Helmond zijn er voor komend schooljaar nog een paar van de in totaal 75 plekken over. 

Door: Nationale Onderwijsgids