Diversiteitsprijs voor Queridon taal & horeca dat inburgeren combineert met stages

Stichting ‘Queridon taal & horeca’ is de winnaar van de Utrechtse Diversiteitsprijs 2020. De stichting combineert inburgeren met werkervaringsplekken, stages en excursies. Dit doen zij door taallessen, praktijklessen en lessen werknemersvaardigheid aan te bieden samen met werkervaringsmogelijkheden. In het traject Taal & Werk volgen de deelnemers ook een mbo-opleiding, waarmee ze direct kunnen deelnemen aan de Utrechtse arbeidsmarkt. Dit meldt gemeente Utrecht.

De Utrechtse Diversiteitsprijs (voorheen: Tolerantieprijs) wordt sinds 1995 uitgereikt aan initiatieven die verdraagzaamheid, respect en begrip in de Utrechtse samenleving bevorderen. Een onafhankelijke jury maakt een keuze uit de voordrachten. De prijs werd dit jaar telefonisch uitgereikt.
 

Queridon taal & horeca

“Taal is een essentiële en verbindende schakel: optimaliseer je taal, dan optimaliseer je contact en verbinding. Gericht op zelfstandigheid, werk, stages en daarmee actieve deelname aan de samenleving”, aldus de jury.
 

Genomineerden

IMC Weekendschool Utrecht en stichting Welkom in Utrecht waren ook genomineerd. IMC Weekendschool verzorgt aanvullend, motivatie-gericht onderwijs voor jongeren van 10 tot 14 jaar oud, op plekken in Utrecht waar dat het hardst nodig is. Stichting Welkom in Utrecht brengt vluchtelingen die in Utrecht wonen in contact met mensen uit de regio en andersom. Er worden activiteiten aangeboden voor, door en met vluchtelingen, onder andere op het gebied van taal, sport en cultuur.
 
Door: Nationale Onderwijsgids