Normal_11852

BARENDRECHT - De loonwerkopleidingen van het Edudelta College (mbo) hebben de afgelopen maanden een metamorfose ondergaan. Met man en macht is gewerkt aan een volledig nieuw lesprogramma voor alle opleidingsniveaus. Het resultaat is een lesprogramma dat volledig aansluit bij de behoeftes van bedrijven en studenten.

Over de inhoud en vormgeving van dit lesprogramma is overleg gevoerd met vertegenwoordigers van CUMELA Nederland, de brancheorganisatie voor bedrijven die actief zijn in cultuurtechnische werken en grondverzet, meststoffendistributie en agrarisch loonwerk. En met de leden van de vaktechnische commissie van het Edudelta College.

Het vernieuwde lesprogramma kenmerkt zich door een samenhangend geheel van praktijkactiviteiten bij de leerbedrijven en door een theoretisch programma. Voordeel van deze opzet is dat ingespeeld wordt op de seizoenswerkzaamheden in de bedrijfstak. Het theoretische deel van de opleiding wordt grotendeels digitaal aangeboden.

Voor (bijna gediplomeerde) vmbo-leerlingen en andere belangstellenden wordt dinsdag 12 juni 2012 (17.00-21.00 uur) een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd bij Dick Klok Cultuurtechniek in Heenvliet.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres