Groningse studenten starten lesprogramma over gezonde leefstijl

Studenten van Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal en leerlingen van Ubbo Emmius gaan samenwerken met Healthcoin en Kans voor de Veenkoloniën. Zij stellen een gezamenlijk lesprogramma op in het kader van vitaal burgerschap. Dit meldt Noorderpoort.

De 250 studenten en 25 leerlingen gaan zich verdiepen in het onderwerp gezondheid en gedrag. De twee betrokken scholen vinden het belangrijk dat studenten inzicht krijgen in wat gezondheid is en dat zij gestimuleerd worden in het maken van gezonde keuzes op het gebied van beweging, voeding, rust en mentale vitaliteit.
 

Effect op stressniveau en schoolprestaties

Onderzoek heeft aangetoond dat deze aspecten effect hebben op het stressniveau en zelfs de schoolprestaties.  Aansluitend op de klassikale lessen, maken studenten en leerlingen gebruik van de Fitterapp. Een speciale app ter ondersteuning van een gezonde leefstijl. Door voldoende te bewegen en daarnaast quizvragen over leefstijl te beantwoorden, kunnen zij Healthcoins verdienen. Hierdoor worden de jongeren direct beloond voor hun gezonde keuzes. Met de verdiende Healthcoins maken de studenten kans op gezonde prijzen, bijvoorbeeld een Fitbit.
 

Fitter met Healthcoin

Het is gebleken dat deelnemers die hebben meegedaan aan het ‘Fitter met Healthcoin’-programma zich na afloop gezonder voelen en ook vaker en bewuster de gezonde keuze maken. Het inzetten van dit programma is mede mogelijk gemaakt door ‘Kans voor de Veenkoloniën’, een programma dat zich inzet voor een betere gezondheid van iedereen die woont, werkt en leeft in de Veenkoloniën.
 

Gezonde school

De twee deelnemende scholen voeren het predicaat Gezonde School. Dit blijkt onder andere door de erkenning van de gezonde schoolkantine.
 
Door: Nationale Onderwijsgids