Meer stageplekken en betere vergoeding stagebegeleiders in de thuiszorg

Brancheorganisatie Zorgthuisnl roept de overheid op meer te doen aan het personeelstekort in de thuiszorg. Werken in de thuiszorg heeft onder jongeren een slechte reputatie. En jongeren die er wel voor kiezen, kunnen vaak geen stageplek vinden die nodig is om de opleiding af te ronden. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Meer aandacht vanuit zorgopleidingen voor thuiszorg

Bestuurder Hans Buijing van Zorgthuisnl vindt dat zorgopleidingen meer aandacht zouden moeten besteden aan het vak, zodat jongeren niet alleen kennismaken met thuiszorg maar ook gaan zien dat het veel meer is dan steunkousen aantrekken en schoonmaken.
 

Stageplekken en vergoeding stagebegeleider

Ook zijn er meer stageplekken nodig met daarbij vergoedingen voor de stagebegeleider. Buijing vind het eigenlijk niet kloppen dat verzekeraars hier niet aan mee willen betalen: “Met een stageplek kun je én de stagebegeleider die uren niet meer elders inzetten én hij of zij kan niet eens betaald krijgen voor de moeite.” Om toch jongeren in de thuiszorg te krijgen, moet het ministerie daarom stages en beloningen gaan financieren vindt de bestuurder.
 
Door: Nationale Onderwijsgids