Logo_koning-willem-i-college_logo

Op donderdag 14 november 2019 ontving docent Theater van het Koning Willem I College Jan van Gemert uit Boxtel een koninklijke onderscheiding. Hij kreeg de versierselen uit handen van de burgemeester Naterop van die plaats. Van Gemert werd onderscheiden vanwege zijn jarenlange inzet voor de plek en het aanzien van de Kunstvakken in het Onderwijs, met name basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Dit meldt het Koning Willem I College.

De uitreiking vond plaats in de Stadsschouwburg in Den Haag, waar de jaarlijkse conferentie van de Beroepsvereniging voor docenten Theater en Drama plaatsvond.

Sinds 1996 is de heer Van Gemert docent drama en coördinator bij het Koning Willem I College in Den Bosch. Daarnaast is hij sinds 2007 zelfstandig ondernemer en eigenaar van ‘Ruimte2 Adviesbureau cultuur en educatie’ en sinds 2013 coach bij het project ‘onderwijspioniers’ van de Onderwijscoöperatie. Verder was hij lid van diverse visitatie- en auditpanels van HBO bachelor- en masteropleidingen. Naast zijn werkende leven is Van Gemert sinds 2003 vrijwilliger bij en bestuurslid voor de Beroepsvereniging Docenten Theater en Drama. 

Door: Nationale Onderwijsgids