Normal_6628

Alle 35 personeelsleden van Hemubo Betontechniek hebben een unieke interne opleiding op gebied van betonreparatie gevolgd. De diploma's worden op vandaag uitgereikt door Annemarie Jorritsma-Lebbink, burgemeester van Almere.

De opleiding op MBO niveau-2 begon winter 2010, toen er door sneeuw en vorst gedurende zeven weken niet kon worden gewerkt. Het opleidingstraject is goeddeels intern verzorgd door leermeesters en eigen collega's met een grote betrokkenheid bij betontechniek.

Ed van den Bosch, directeur van Hemubo Betontechniek is trots op zijn personeel. "Zeker voor oudere werknemers is een leven-lang-leren niet vanzelfsprekend; toch is het ook voor hen belangrijk om goed te worden bijgeschoold. Door deze opleiding beheerst iedereen alle relevante technieken. En kunnen wij nog beter dan voorheen onze klantenkring kwaliteit bieden."

Naast een technisch inhoudelijk programma, was er aandacht voor burgerschap. Een aantal niet-Nederlandse werknemers kon zo voldoen aan de vereisten voor inburgering. Bij het studietraject werd door Hemubo intensief samengewerkt met ROC Midden-Nederland, opleidingsadviescentrum Fundeon en de stichting Landelijk Samenwerkingsverband Betonreparatiebedrijven, het unieke opleidingsinstituut voor betonreparatie in Nederland.

Hemubo Almere is met ruim tweehonderd medewerkers gespecialiseerd in renovatie en onderhoud van vastgoed en civiele objecten.