Normal_kaars__lichtje__lampje

In de gevel van het speeltuingebouw op Wittenburg wordt een gedenksteen geplaatst voor de doodgeschoten stagiair Mohamed Bouchikhi. Op 26 januari 2018 kwam hij om het leven bij een gewelddadige schietpartij in het speeltuingebouw, waar hij stage liep. Een andere stagiaire raakte gewond. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

Op zaterdag 26 januari 2019, een jaar na de schietpartij, organiseert de gemeente Amsterdam een herdenking in de Oosterkerk. Alle direct betrokkenen, waaronder de familie van Mohamed, zijn hiervoor persoonlijk uitgenodigd. Ook andere buurtbewoners zijn welkom op de herdenkingsbijeenkomst. Aansluitend wordt in de gevel van het speeltuingebouw een gedenksteen onthuld, als blijvende herinnering aan het overlijden van de onschuldige stagiair Mohamed Bouchikhi.
 
De 17-jarige Mohammed Bouchikhi werd op 26 januari van dit jaar onder vuur genomen in een buurthuis in de Amsterdamse wijk Wittenburg en overleed aan zijn verwondingen. Hij liep dara stage vanuit een roc. De jongen werd per ongeluk dodelijk getroffen. Vermoedelijk waren de schutters op zoek naar de negentienjarige Gianni L.. Hij raakte gewond bij hetzelfde schietincident, net als een stagiaire van twintig. Een 25-jarige man uit Zwanenburg is in oktober aangehouden voor betrokkenheid bij de zaak. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids