Normal_trein__openbaar_vervoer__ns__ov_kaart

Vanaf 16 juli begint de zomerstop voor het studenten-ov en kunnen studenten niet meer gratis reizen tijdens de zomervakantie. Studenten in het noorden van het land moeten echter nog tot 21 juli naar school. Oneerlijk, vond mbo-student Michelle (19). Zij startte daarom een petitie om de overheid te bewegen de geldigheid van de studentenreiskaart een week te verlengen, omdat veel studenten tientallen euro’s per dag kwijt zijn om naar hun opleiding te reizen. Dit meldt De Telegraaf.

In een poging de geldigheidsdatum van het studenten-ov te veranderen, kreeg Michelle van verschillende kanten te horen dat dit al heel lang zo was en dat er niets aan veranderd kon worden. Zo liet DUO weten dat de periode waarop de kaart niet geldig is onderdeel is van een prijsafspraak tussen de overheid en de vervoersbedrijven.
 
Michelle startte daarop een petitie, gericht aan de Tweede Kamer: "We verzoeken de ov-kaart geldig te maken tot de laatste wettelijke schooldag." Deze is inmiddels bijna 7000 keer ondertekend. Mogelijk wordt de kwestie vandaag behandeld tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids