Normal_maxima

Koningin Máxima heeft vanochtend de startbijeenkomst bijgewoond in Doorn van het Oranje Fonds-programma Meer Kansen voor Jongeren. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.

Via het programma Meer Kansen voor Jongeren ondersteunt het Oranje Fonds gedurende drie jaar projecten die zich inzetten voor jongeren in een kwetsbare positie. Voorbeelden daarvan zijn initiatieven op het gebied van huiswerkbegeleiding, sport als middel en loopbaanoriëntatie. De projecten moeten er niet alleen voor zorgen dat de jongeren een diploma behalen, maar helpen hen ook bij bijvoorbeeld het oplossen van problemen in de thuissituatie, schuldproblematiek en het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

Bij de startbijeenkomst waren de trekkers van 22 vrijwilligersinitiatieven aanwezig. Koningin Máxima ging met hen in gesprek over hun aanpak, hun uitdagingen en plannen voor de toekomst. Ook sprak zij met medewerkers van het Oranje Fonds over de invulling van het programma Meer Kansen voor Jongeren.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids