Eerste vrouwelijke leerling met een diploma op ‘visserijschool’ Katwijk

Sabine Guijt uit Katwijk is de eerste vrouwelijke leerling die is geslaagd voor een opleiding op het Scheepvaart & Transport College locatie Katwijk. Ze heeft een vier jaar durende MAROF-opleiding voor maritiem officier met succes afgerond. Dit meldt Visserijnieuws.

Naar eigen zeggen heeft ze er geen last van gehad om zich vier jaar tussen de jongens te begeven. “De jongens waren allemaal goed te handelen hoor, en er was goed mee samen te werken”, aldus Sabine. Na de eerste twee jaar kwam er een tweede vrouwelijke leerlinge bij, Alysse Rog. Volgens locatie-manager Henk Braam wordt er geen onderscheid gemaakt tussen mannelijke en vrouwelijke leerlingen. Het enige onderscheid dat er is, is dat Sabine een sleutel had voor een eigen damestoilet.

Met haar diploma kan ze master-all ships worden op alle schepen, behalve visserijschepen. Voorlopig zal Sabine echter niet aan varen toekomen, aangezien ze verder wil studeren aan een hbo-opleiding. Wat ze precies wil doen, weet ze nog niet, maar ze neigt naar iets in de richting van logistiek management.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids